Mistä tietoa vanhan ajan Raahesta 1850 -1960??

Täällä voit kirjoittaa kaikista varttuneiden elämään liittyvistä asioista.

Valvoja: Webmaster

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » La Maalis 26, 2005 15:51

Raahen tienoon historia -kirjasarja matkailutoimistosta 25 euroa / kolme osaa.

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » To Maalis 31, 2005 22:33

Isäni kertoi ajaneen velipoikiensa kanssa polkupyörällä Saloisista Raahe katsomaan kun vihollinen pommitti Raahea, sitä miksi vihollisen sihti oli niin huono tuski kukaan tietää. mutta arviolta vain n:4% pommeista osui johonki rakennukseen, loput varisi johonki nykyisen lehmirannan alueelle.

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » To Maalis 31, 2005 22:41


Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » To Maalis 31, 2005 22:42

Kauppakatu oli 1960-luvulle saakka Raahen kauppakeskustaa. Robert Rossanderin talossa, Kauppakatu 30, on nähtävissä ainoat nikkarityylin vaikutteet Raahessa. Lähellä Kauppa- ja Koulukadun kulmaa, Kauppakatu 36:ssa, on yksi kaupungin harvinaisista mansardikattoisista taloista. Ulkovuorauksen perusteella talon voisi sijoittaa 1700-luvun loppuun tai 1800-luvun alkuun. Katujulkisivun pilasterissa on raahelaisittain ainutlaatuinen, kaunis medaljonkikoriste.

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Touko 04, 2005 6:51

Kohta ei enää ole vanhaa raahea. Täällä vallitsee vanhojen historiallisten talojen purku. Kamala purkuvimma. Ei voi kohta kertoa kenellekkään meidän vanhasta raahesta, sitä ei kohta enää ole. Ihmiset,, älkää myykö kaupungille yhtään taloa vanhasta raahesta, ne ei tee niillä yhtään mitään, vaan purkavat pois ja uutta rumaa tilalle. Vanhat talot täytyis kunnostaa vaikka kesäkäytöön, ja onhan niihin vuokralaisia mielellään tulossa, ennemmin kuin kerrostaloihin. Suojelkaa vanhoja taloja, niitä ei voi korvata mikään, kun kaupungin päätös tulee purkamisista voimaan. Kts. Miten käy osmonpyörän tilojen....Surullista, mutta totta....

Vanhaa raahea ei saa purkaa, vaikka kaupungin päättäjät sen mielellään tekisi...

Vieras

Mitä tietoa Raahesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Elo 03, 2005 0:22

Tietoa Raahesta jos mistä on saatavilla. Köpöttele kirjastoon tai ota nettiyhteys vaikka Suomen kansallis arkistoon, tai vielä parempi jos henkilökohtaista tietoa tarvitaan on Helsingin Siltasaarenrannassa sota-arkisto johon nykyään pääsee jo pikku luvalla tutustumaan. Nettiyhteys on kuitenkin paras.

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Marras 30, 2005 6:32

Vierailija kirjoitti:Isäni kertoi ajaneen velipoikiensa kanssa polkupyörällä Saloisista Raahe katsomaan kun vihollinen pommitti Raahea, sitä miksi vihollisen sihti oli niin huono tuski kukaan tietää. mutta arviolta vain n:4% pommeista osui johonki rakennukseen, loput varisi johonki nykyisen lehmirannan alueelle.
Eloteatteri Bio-Huvimyllyssä oli tuolloin näytäntö menossa ja edesmennyt teatterinomistaja ilmestyi elokuvateatterin valkokankaan eteen antamaan tiedotteen: "Ottakaa rauhallisesti, Raahea pommitetaan." :D -sa-

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Marras 30, 2005 6:49

Vierailija kirjoitti:Voisiko joku alkaa kirjoitella vaikka asiaa koskevia pakinoita jonnekin tänne raahenettiin? Nimim vierailija 2.
Pakinoitsijaksi minusta ei ole, mutta oletan, että noissa historian kirjoituksissa ei ihan arkiasioista kerrota, joten nuoremmille kerron herrasta nimeltä Martti (Elva) Viitamäki.

Hän pelasi 50-60-luvuilla jääkiekkoa ja hänen harhautuksensa ja mailankäsittelynsä lähenteliivät akrobatiaa, Mölli Keinonenkin vaikuttaa vaatimattomalta hänen rinnallaan. Hänen luistelunsa oli kuitenkin niin hidasta, että hänen piti harhauttaa vastustajan joukkue vähintään kahteen kertaan ennenkuin pääsi harhauttamaan maalivahdin pois maalinsa edestä. -sa-

Vieras

tietoa!!!

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Marras 30, 2005 22:33

Herranen aika....ootko kuullut, että kirjastot on olemassa. Raahessakin
:roll:

Vieras

Re: tietoa!!!

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Syys 17, 2006 3:59

Vierailija kirjoitti:Herranen aika....ootko kuullut, että kirjastot on olemassa. Raahessakin :roll:
Kirjojen tietoon ei ole luottamista. Kaikki kirjoitettu historia on aikansa vallanpitäjien progandistinen "käsitys" asioiden kulusta. Moskovan mukaan Suomi hyökkäsi Neuvostoliittoon ja sama kanta oli Tiedonantajalla. Luepa malliksi jonkun aikalaisemme poliitikon elämänkerta, on joskus naurussa pitelemistä. Hiljainen tieto on ihmisten mielissä ja sekin vain oma käsitys asioiden kulusta joka jollain toisella voi olla toisenlainen. :o -sa-


Palaa sivulle “Varttuneiden voorumi”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa